مجله نایس اپتیک

آشنایی با انواع عینک و کاربرد آن ها

با نگاه به اطرافمان می بینیم که از هر چند نفر حداقل یکی به مقصود خاصی از عینک استفاده می کند. بر حسب نوع کاربرد، نوع عینکی که استفاده می شود متفاوت می باشد.

1) عینک های آفتابی

هدف از استفاده از این عینک ها، مراقبت در برابر اشعه های مضر خورشید می باشد، برخی نیز به دلیل زیبایی از آن استفاده می کنند. نکته ای که در این جا باید توجه کرد این است که برخی از این عینک ها باعث آسیب رساندن به چشم می شوند. به طور کلی اگر مانعی رسیدن نور به چشم ها را بگیرد، مردمک چشم گشاد می شود و احتمال ورود نورهای خارجی به چشم بیش تر می شود. بنابراین اگر به هر دلیلی نیاز به استفاده از عینک آفتابی را دارید حتما در انتخاب آن دقت کنید.
عینک آفتابی استاندارد از چشم‌ها در برابر اشعه UV محافظت می‌کند اشعه فرابنفش یا UV موجی در محدوده ۱۰ تا ۴۰۰ نانومتر دارد که بلندتر از پرتو ایکس است. در این صورت انرژی اشعه فرابنفش کمتر از پرتو ایکس و بیشتر از نور مرئی است. این امواج ۱۰% از نور خورشید را در بر می‌گیرد. اشعه‌های مضر خورشید در بازه زمانی ۱۰ صبح تا ۲ ظهر شدیدتر می‌شود و ممکن است به چشم شما آسیب برساند. علاوه بر نور مستقیم، انعکاس نور خورشید از برف، آب و شن و ماسه نیز مضر است و باید از عینک آفتابی نیز استفاده کنید. تنها راه حل شناخته شده محافظت از چشم در برابر اشعه مضر خورشید، استفاده از عینک آفتابی است.
بسیاری از لنز‌های طبی از چشم محافظت می‌کنند، با این حال برای اطمینان بیشتر بهتر است از عینک آفتابی استفاده کنید.
یک عینک آفتابی باید مانع ۹۹ تا ۱۰۰ درصد از اشعه فرابنفش به چشم شود. همچنین محافظ UV عینک دودی باید ۴۰۰ باشد تا از برخورد هرگونه اشعه مضر خورشید به چشم جلوگیری کند. از این رو توصیه می‌کنیم پیش از خرید، استاندارد عینک دودی را بررسی کنید.

2) عینک های طبی:

این عینک ها در مدل های گوناگون و با مواد مختلفی ساخته می شوند. اگر برای معایب دوربینی و نزدیک بینی استفاده شوند به شکل محدب و مقعر ساخته می شوند و اگر برای درمان لوچی چشم استفاده شوند به شکل منشور ساخته می شوند.

در ساختن عینک های طبی حتما باید به نکات زیر توجه نمود:

الف) ساختمان فریم                  ب) ساختمان دماغه

ج) ساختمان دسته ها                 د) ساختمان اندپیس

3) عینک های طبی آفتابی:

این عینک ها هم مصارف طبی دارند و هم برای ترمیم اختلالات انکساری چشم ها به کار می روند و هم از آن ها برای جنبه زیبایی استفاده می شوند. این عینک ها دارای شیشه های فتوکرومیک هستند که درجه تیرگی شیشه توسط خود بیمار تعیین می شود.

4) عینک های صنعتی و حفاظتی:

این عینک ها در مشاغل مختلف مانند آهنگری، جوشکاری و رادیولوژی و غیره به کار می روند تا از چشم ها در برابر اجسام خارجی و اشعه ها محافظت می کنند.

5) عینک های متفرقه:

کاربرد این عینک ها محدود و در مواقع خاص می باشد. از میان این عینک ها می توان به عینک های خاص برای نابینایان، عینک های سمعک دار برای ناشنوایان و عینک های ورزشی برای ورزشکاران نام برد.

الف) عینک های سمعک دار

این عینک ها، برای اشخاصی که مشکل شنوایی دارند بکار می رود.

ب) عینک های الکترونیکی

در انواع گوناگون و با کاربردهای مختلف جهت نابینایان، ساخته شده است.

ج) عینک های ورزشی

این گونه عینک ها، که هنوز فرهنگ کاربرد آن برای بسیاری از مـردم ناشناخته است، از اهمیت ویـــژه ای در محافظت از چشم ها در هنگام انجام ورزش های مختلف برخوردار است. به‌گونه ای که برای هر ورزشی، عینک خاص همان ورزش از مواد مخصوص جهت محافظت، ایمنی و بهداشت چشم، (البته با رعایت مسائل دیداری) ساخته شده است.

کاربرد این عینک ها برای بازی های میدانی، دوچرخه سواری، اسکی، کوهنوردی، غواصی، شنا، شکار، ماهی گیری، بازی بیلیارد و… می باشد.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “آشنایی با انواع عینک و کاربرد آن ها

  1. ایلین گفت:

    خوبه. به به. خوشمان امد

    1. ملیکا سادات سیفی گفت:

      خیلی ممنون از دیدگاهتون 🙂
      منتظر مقاله های جدید و جذابمون باشید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *